Het koor

 

“De Brincksanghers”

Rond de stamtafel van voormalig hotel-restaurant “Hoffmann’s Vertellingen” in Havelte is  onder aanvoering van de toenmalige uitbater Arend Bierman op 19 september 1983 het Havelter mannenkoor “De Brincksanghers” opgericht.

Het koor bestaat in 2019 uit een 40-tal leden, die graag zingen in een ontspannen sfeer. Mannen die één avond in de week onder leiding van hun enthousiaste dirigente een leuk repertoire willen instuderen.

Vanaf maart 2009 staat het koor onder inspirerende leiding van dirigente Trijnie de Boer. Onder haar leiding brengen “De Brincksanghers” in hoofdzaak Engelstalige countrynummers, evergreens en Ierse Folksongs ten gehore. Hiermee onderscheiden ”De Brincksanghers” zich van de overige koren in Drenthe.

Naast hun eigen concert verlenen “De Brincksanghers” ook hun medewerking aan kerkconcerten, volksfeesten, koffieconcerten, nieuwjaarsconcerten, evenementen etc.

“De Brincksanghers” zijn voortdurend op zoek naar zangers die het koor kwalitatief kunnen versterken. Mannen die graag zingen en op zoek zijn naar een nieuwe muzikale uitdaging zijn vrijblijvend van harte welkom op een repetitieavond elke donderdag vanaf 20.00 uur in “De Veldkei” te Havelte.

 

Enkele foto’s door de jaren heen

Ekeringe te Steenwijk

“De Brincksanghers”in 1997 in  school “Eekeringe” te Steenwijk

koorhunebed

“De Brincksanghers” in 2003 bij de hunebedden

koor-2007

“De Brincksanghers” in 2006 bij Ben Eleveld in Havelte

DSC_4405 zonder naam

“De Brincksanghers” in 2012 bij Café Schenkel in Uffelte

IMG_0762-web2

“De Brincksanghers” in 2016 bij Theehuis Faken

Al met al is het een gezellige groep mannen die graag zingen in een ontspannen sfeer. Mannen die één avond in de week de dagelijkse beslommeringen even vergeten en onder leiding van hun dirigente een leuk repertoire willen instuderen. En dat geeft weer voldoende lucht voor de komende week.

Nieuwsgierig geworden? kom eens vrijblijvend op donderdagavond op de repetitie die we houden in gebouw “de Veldkei” te Havelte, we beginnen om 20.00 uur.

Terug naar Home