Optredens

Optredens

  • Afgelopen zondag, 6 januari 2018, heeft het Havelter mannenkoor “De Brincksanghers” zijn traditionele nieuwjaarsconcert gehouden. Samen met gastkoor “Just Fun”uit Zuidwolde werd voor het publiek in “De Veldkei” een breed repertoire aan liederen ten gehore gebracht. Van oude evergreens als Whispering Hope tot aan moderne nummers als Viva la vida. Zeer veel waardering van het publiek was er voor de solo van Piet de Rover met het moeilijke nummer Autumn leaves.
    Tijdens dit concert konden de “De Brincksanghers” zich presenteren met maar liefst zes nieuwe leden, die zich na de zomervakantie hadden aangemeld.
    Na de verdiende bedankjes en bloemen die waren uitgedeeld, werd het nieuwjaarsconcert afgesloten met een feestelijk slotlied van beide koren samen met het publiek. Na een staande ovatie ging iedereen met een voldaan muzikaal gevoel huiswaarts.
    De verrassing van deze middag was het onaangekondigde optreden van de 12 jaar oude Tim van de Ham uit Wateren. Na de pauze kwam deze jonge artiest op met zijn Steirische harmonika en bracht met enkele typisch Oostenrijkse nummers de zaal vol in vervoering. Tijdens zijn “Zugabe” ontstonden spontaan enkele polonaises in de zaal.
  • zondag 11 maart 2018 vierden wij ons 35-jarig jubileum met een optreden in “de Meenthe” te Steenwijk, een gezamenlijk optreden met het alom bekende Enschede’s Byzantijns mannenkoor. Bezoek Youtube voor een impressie, klik hier

Het aantal bezoekers ging onze stoutste verwachting te boven en we hoefden deze keer niemand teleur te stellen, voor alle belangstellenden was er plaats. Een goede recensie in de Steenwijker Courant bevestigt het geslaagde optreden van beide koren.

Ook de staande ovaties die wij in ontvangst mochten nemen waren een grote blijk van waardering voor beide koren.

Een optreden waar we met plezier op terug kunnen kijken, het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor bedanken wij langs deze weg nogmaals hartelijk voor hun zeer geslaagde medewerking aan de viering van onze 35 ste verjaardag.