Dirigente

Dirigente

Vanaf maart 2009 heeft Trijnie de Boer de leiding overgenomen van Kees de Klerk. Onder haar inspirerende leiding brengt het koor o.a. Engelstalig Country muziek. Daarmee onderscheiden “De Brincksanghers” zich van veel andere regionale koren en mogen ze uniek voor de regio worden genoemd.

Op deze plaats wil ik mij graag aan u voorstellen:

Mijn naam is Trijnie de Boer-Pekel en woon in Ruinerwold.Trijnie-2016-voor-web

Sinds maart 2009 ben ik de dirigent van de Brincksanghers. Al vanaf mijn achtste ben ik met muziek bezig, gestart met AMV (Algemene Muzikale Vorming) en gevolgd door pianoles. In 1987 werd ik pianiste bij het Ruinerwolds Mannenkoor. Bij afwezigheid van de dirigent probeerde ik deze taak te vervullen, en zo is mijn interesse voor het dirigeren begonnen.

Allereerst heb ik de opleiding “Cantor”gedaan bij de Stichting Kerkmuziek en ben toen begonnen met de Cantorij “Intermezzo” uit Ruinerwold. Vanaf dat moment ben ik ook begonnen met zanglessen naast de pianolessen. Ook het ouderenkoor uit Ruinerwold heb ik een aantal jaren mogen dirigeren. Momenteel dirigeer ik naast “de Brincksanghers” ook nog drie vrouwenkoren, onderdeel van “de vrouwen van nu”, uit Ruinen, Uffelte en Ruinerwold. In 2008 heb ik een driejarige MDO (Meerjarige dirigenten Opleiding) aan het conservatorium te Zwolle met succes afgerond.

En dan nu: dirigente van de Brincksanghers. Vooral het repertoire van dit koor sprak me aan, oude popnummers, countrysongs en volksmuziek. Maar naast dit repertoire kan ik ook van klassieke- en kerkmuziek erg genieten, kortom een kast vol CD’s en muziekboeken, van allerlei genre, houden mij bij de les.

Ik ben gelukkig getrouwd, met Kees, en wij hebben een zoon, Bert.
Deze twee mensen geven mij alle ruimte om mij te kunnen ontplooien in hetgeen wat ik met veel plezier doe !